Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Žiemą visada rauginu kopūstus stiklainiuose pagal močiutės receptą. Tai labai paprasta!

Ar žinote, kaip rauginti kopūstus stiklainiuose? Receptas išties nesudėtingas, o jūs visuomet po ranka turėsite savo raugintų daržovių.

Prieš kelerius metus rudenį kaimuose būdavo labai populiaru rauginti kopūstus. Buvo atnešamos medinės statinės ir dideli smulkintuvai, o kopūstai visuomet buvo trypiami basomis kojomis. Taip buvo užtikrinama, kad visi namiškiai turėtų raugintų kopūstų atsargų žiemai. Šiandien taip daro tik nedaugelis žmonių. Tačiau kopūstus stiklainiuose galite lengvai rauginti ir savo namuose.

Kokius ingredientus turėtumėte paruošti rauginimui?

Žinoma, kopūstai yra patys svarbiausi! Geriausiai tinka baltieji kopūstai, kuriuose yra nemažai cukraus. Pasirinkite didelę, kompaktišką galvą. Vasarą parduodami žalieji kopūstai netinka, nes juose yra per mažai cukraus ir rauginti jie bus kartaus skonio.

Svarbus priedas yra druska, kuri padeda pradėti fermentacijos procesą. Taisyklė yra tokia, kad vienam kilogramui susmulkintų kopūstų pakanka arbatinio šaukštelio druskos. Geriausiai tiks akmens druska arba Himalajų druska, nes jose yra daug mineralų. Verčiau venkite perdirbtos rafinuotos druskos.

Kopūstus galite pagardinti morkomis, obuoliais arba kmynais.

Kaip rauginti kopūstus stiklainyje?

Pirmiausia nuo kopūstų pašalinkite viršutinius pažeistus ir nešvarius lapus. Tuomet nuplaukite kopūstą ir pradėkite jį smulkiai pjaustyti peiliu. Tam taip pat galite naudoti daržovių smulkintuvą arba tarkavimo mašiną. Sudėkite kopūstus į dubenį ir pagardinkite druska. Žinoma, pagal savo skonį pridėkite morkų arba kmynų. Gerai iškaitinkite stiklainius ir dalimis sudėkite į juos kopūstus. Kiekvieną kartą gerai išmaišykite. Neužpildykite stiklainių iki pat dangtelio (rauginimo metu susidaro dujos, kurios turi išeiti), o sultys turi apsemti visus kopūstus. Rūgstant kopūstų paviršiuje pradės formuotis putos. Dėl to nesijaudinkite. Tai visiškai normalus reiškinys.

Galiausiai stiklainius sandariai, bet ne per daug tvirtai uždarykite. Pastatykite juos rūsyje arba virtuvėje, kur yra vėsiau. Jau po 5-6 dienų kopūstai bus šiek tiek išrūgę. Kuo ilgiau jie stovės, tuo rūgštesnis bus jų skonis.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---