Šis pyragas tikrai paliks jums įspūdį. Jei neturite deserto prie arbatos, būtinai išsikepkite šį pyragą.
Ingredientai:
- kefyras – 1 stiklinė
- miltai – 1 stiklinė
- manų kruopos – 1 stiklinė
- kiaušiniai – 2 vnt.
- cukrus – 100 g
- druska – žiupsnelis
- vanilinas
- augalinis aliejus – 100 g
- uogienė arba varškė – 200 g
- kepimo milteliai – 1 pakelis.
Gaminimas:
Pirmiausia sumaišykite visus sausus ingredientus, tada supilkite kefyrą ir įmuškite kiaušinius. Išmaišykite viską iki vientisos masės. Tada įpilkite augalinio aliejaus ir išmaišykite. Tešlą padalinkite į dvi dalis.
Vieną dalį tešlos supilkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 10 minučių, tada sudėkite uogienę ar varškę, sutrintą su cukraus pudra, aguonomis ar riešutais ir supilkite antrąją tešlos dalį. Kepkite dar 20-30 minučių toje pačioje temperatūroje. Iškepusį pyragą atvėsinkite ir, jei norite, apibarstykite cukraus pudra. Skanaus.