Sausainiai su saldžiu įdaru – paprastas receptas greitam ir gardžiam užkandžiui paruošti. Sausainiai gali būti paruošti skirtingų tešlų: sluoksniuotos, trapios ar mielinės. Man labiau patinka trapios tešlos sausainiai su uogiene. Jie ilgai išlieka švieži, skirtingai nei mieliniai. Uogienės ir džemai tradiciškai naudojami kaip įdarai, dažniausiai vyšnių, bet gali būti ir kiti mėgstami vaisiai ar uogos. Svarbiausia, kad uogienė ar džemas nebūtų per skystas, kitaip jis ištekės ir sudegs. Ne mažiau skanūs trapios tešlos pyragaičiai gausis su razinomis ir graikiniais riešutais. Išbandykite šį receptą!
Ingredientai
- 500 g kvietinių miltų
- 250 g sviesto
- 150 ml grietinės
- 1 a. š. kepimo miltelių
- cukraus pudra – pagal skonį
- vyšnių uogienė – pagal skonį
Gaminimo eiga
1. Miltus persijokite į didelį dubenį ir suberkite kepimo miltelius bei susmulkintą atšaldytą sviestą. Sutrinkite iki trupinių ir supilkite grietinę. Užminkykite tešlą.
2. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą bent pusvalandžiui.
3. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir padalinkite į 2–3 dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite į stačiakampį, maždaug 3 mm storio sluoksnį.
4. Supjaustykite 7 x 7 cm dydžio kvadratėliais, į vidų sudėkite uogienę, susukite į vamzdelius ir užspauskite kraštus.
5. Sudėkite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pašaukite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 15–25 minutėms. Kepkite iki auksinės rudos spalvos. Tada gausiai pabarstykite cukraus pudra.
Šie paprasti trapios tešlos sausainiai padės jums, kai jūsų šeima norės ko nors skanaus. Jei turite galimybę, tešlą minkykite vakare, o ryte šviežių naminių kepinių aromatas greitai visus prikels iš lovos. Greitai ir skaniai! Ir nepamirškite pasidalinti receptu su draugais.
Skanaus!