Net ir labai kieta mėsa, pabuvusi per naktį šiame marinate, taps minkšta ir sultinga. Būtinai išbandykite šį marinatą ir valgykite labai minkštą mėsą.
Ingredientai:
- mėsa – 500 g;
- kiaušiniai – 2 vnt.;
- garstyčios – 1 valgomasis šaukštas;
- krakmolas – 1 valgomasis šaukštas;
- sezamo sėklos – 2 arbatiniai šaukšteliai;
- druska – 1 arbatinis šaukštelis;
- pipirų mišinys – 1 arbatinis šaukštelis;
- augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas.
Gaminimas:
Kiaušinius sumaišykite su garstyčiomis. Įdėkite krakmolo, druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sumaišykite su gautu marinatu.
Mėsą marinuokite bent 7 valandas šaldytuve. Tada mėsą iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje po porą minučių, apibarstydami sezamo sėklomis. Skanaus!