Kaskart eidama pro konditerijos skyrių įsitikinu, kad mano valia išėjo atostogų neribotam laikui. Dažniausiai namo grįžtu su kokia nors bandele ar kitu kepiniu. Ir, žinoma, kai draugė davė skaniųjų bandelių su įdaru receptą, tą vakarą suskubau pagal jį gaminti. Nenuostabu, kad ji dainavo joms odes, kreminės bandelės tikrai išėjo puikios.
Kepinius paruošti paprasta, tereikia šiek tiek padirbėti su kočėlu. Be to, turiu keletą patarimų, kaip pagal šį receptą paruošti dar greičiau ir paprasčiau. Taigi – imkimės darbo?
Ingredientai
- 270 ml pieno
- 1 a. š. druskos
- 200 g cukraus
- 210 g sviesto
- 1 kiaušinis
- 10 g mielių
- 700 g kvietinių miltų
- 1 kiaušinio trynys
- Migdolų skonio kvapioji medžiaga
- Uogienė įdarui (rinkitės norimą skonį)
1. Giliame dubenyje sumaišykite druską, 2 valg. š. cukraus, 60 g lydyto sviesto, 250 ml šilto pieno, kiaušinį ir mieles (galite naudoti 20 g šviežių).
2. Suberkite 550 g išsijotų miltų ir užminkyti minkštą tešlą. Uždenkite maistine plėvele ir palikite pakilti 30 minučių.
3. Per tą laiką paruoškite įdarą. Miltų, cukraus ir minkšto sviesto mišinį (po 150 g) sumalkite į trupinius.
4. Tešlą iškočiokite plonu stačiakampiu sluoksniu, pusę pabarstykite trupiniais ir uždenkite laisva dalimi. Iškočiokite ir pakartokite procedūrą.
5. Trečią kartą tešlos lakštą apibarstykite įdaru išilgai ilgosios pusės ir vėl perlenkite per pusę. Iškočiokite, tada supjaustykite lakštą kvadratėliais.
6. Sulenkite kiekvieno gabalėlio kampus į vidų ir paspauskite centre, kad sukurtumėte gėlę. Ruošinius perkelkite į kepimo skardą, kiekvieno centre įdėkite uogienės. Uždenkite folija ir palikite 25 minutėms.
7. Trynį išplakite su šaukštu pieno ir aptepkite bandeles. Ant viršaus pabarstykite trupiniais ir kepkite 25–30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Bandelės tokios minkštos, kad tirpsta burnoje. Jomis galima mėgautis be sąžinės graužaties!
Skanaus!