Norite ko nors saldaus, bet nedegate noru vargti gaminant maistą? Siūlome pagaminti greitą ir paprastą, bet labai ryškų ir skanų vitražinį pyragą. Esame tikri, kad šis receptas taps vienu iš jūsų mėgstamiausių.
Vitražinis pyragas
Ingredientai
- 0,5 šaukštelio vanilinio cukraus
- 300 g cukraus pudros
- 600 g riebios grietinės
- 25 g želatinos
- 230 ml vandens
- 270 g sausos želės (3 rūšys po 90 g)
- 1200 ml vandens
Gaminimo eiga
1. Pirmiausia reikia užpilti sausą želė verdančiu vandeniu. Gerai išmaišykite ir supilkite į atskirus indus, kuriuos dėkite 4 valandoms į šaldytuvą. Kiekvienai 90 g pakuotei naudokite 400 ml vandens.
2. Kol želė stingsta, plaktuvu išplakite grietinę su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi.
3. Želatiną užpilkite 230 ml šalto vandens ir palikite 10 minučių. Po 10 minučių ištirpinkite ant silpnos ugnies. Kai želatina šiek tiek atvės, sumaišykite ją su grietine.
4. Įdėkite indus su šalta želė į karštą vandenį, kad ji atšoktų nuo indo kraštų. Po to želė reikia supjaustyti kubeliais.
5. Į torto formą sluoksniais sudėkite skirtingų spalvų želės kubelius ir kiekvieną sluoksnį užpilkite grietine. Padėkite į šaldytuvą bent 4 valandoms.
6. Norėdami išimti pyragą iš formos, turite atsargiai įdėti jį į dubenį su karštu vandeniu porai minučių.
Išsamesnį receptą rasite toliau pateiktame vaizdo įraše: