Šiame straipsnyje sužinosite, kaip keptuvėje iškepti neįtikėtinai skanų obuolių pyragą. Net ir be orkaitės jis bus sultingas ir gardus. Ir riešutų skonis jam suteikia tiesiog beprotišką prieskonį! Tad negaiškite laiko ir skubėkite ruošti šį šedevrą!
Pyragas su obuoliais, keptas keptuvėje
Ingredientai
- 200 ml kefyro
- 300 g kvietinių miltų + 1 arbatinis šaukštelis sodos
- 1/3 arbatinio šaukštelio druskos
- 3 obuoliai + 2 šaukštai cukraus
- 2 kiaušiniai
- 80 g sviesto
- 50 g graikinių riešutų
- 150 g cukraus
- 200 ml kefyro
- 1 pakelis vanilinio cukraus
Gaminimo eiga
1. Pirmiausia reikia obuolius supjaustyti į 4 dalis, išimti sėklas ir supjaustyti stambiomis skiltelėmis.
2. Keptuvę, kurioje kepsite, reikia gausiai ištepti sviestu, kad tešla neliptų. Taip pat dugną pabarstykite cukrumi karamelinei plutelei. Sudėkite obuolius ant cukraus ir atidėkite keptuvę.
3. Dubenyje išplakite kiaušinius, suberkite cukrų, druską ir vanilinį cukrų. Gerai išplakite mikseriu. Įpilkite kefyro ir vėl plakite. Miltus sumaišykite su soda ir supilkite į kiaušinius bei kefyrą. Išmaišykite tešlą ir supilkite į ją lydytą sviestą. Beje, vietoj to galite naudoti aliejų.
4. Riešutus sumalkite trintuvu ir suberkite į tešlą.
5. Supilkite tešlą į keptuvę, uždenkite dangčiu ir padėkite ant nedidelės ugnies. Pyragas keps apie 40 minučių, priklausomai nuo keptuvės ir viryklės.
6. Su pagaliuku patikrinkite, ar pyragas yra paruoštas, jei tešla nebelips – išverskite patiekalą ant lėkštės, ir viskas!
Net neabejojame, kad šis švelniai kvepiantis pyragas su obuoliais, karamele ir riešutais užkariaus Jūsų širdį! Iš anksto linkime gero apetito visiems gaminantiems ar vaišinantiems!