Kiaušiniai yra labai maistingas ir sveikas produktas, kurį valgyti rekomenduoja dauguma gydytojų ir mitybos specialistų. Kiaušinienė, virti ar kepti kiaušiniai pusryčiams leidžia visai dienai pasikrauti energija. Tačiau reikėtų nepamiršti, kad tikrai ne visi žmonės gali valgyti kiaušinius. Dažniausia to priežastis – alergija, tačiau yra ir daugybė kitų priežasčių, todėl labai svarbu stebėti savo simptomus ir prireikus – nedelsiant kreiptis į gydytoją.
Specialistai teigia, kad nustoti valgyti kiaušinius turėtų tie, kuriems po jų kyla kyla pilvo skausmas, raugėjimas, rėmuo, kvėpavimo sutrikimai, astmos priepuoliai, taip pat tie, kurie po kiaušinių valgymo pastebi problemų su išmatomis. Kai kuriems kiaušiniai gali sukelti ir rimtesnius simptomus, pavyzdžiui, anafilaksinį šoką, tinimą, stiprų skausmą.
Gydytojai taip pat nerekomenduoja kiaušinius valgyti tiems, kurių inkstų veikla yra sutrikusi. Kadangi kiaušiniai turi daug baltymų, inkstai yra apkraunami ir gali nesugebėti jų apdoroti. Kiaušinių taip pat turėtų vengti tie, kurie turi problemų su cholesteroliu, serga lėtinėmis ligomis ar turi antsvorio. Turintiems polinkį į aterosklerozę ar ja sergantiems, taip pat reikėtų apriboti kiaušinių kiekį dietoje, tačiau atsisakyti visai nereikėtų.