Druska šaldytuve turi savo paskirtį. Tai gali pasirodyti keista, tačiau jos savybės yra neįkainojamos. Būtinai tuo įsitikinkite patys!
Laikant daržoves šaldytuve, norime, kad jos kuo ilgiau išliktų šviežios ir traškios. Kartais nutinka taip, kad jų nusiperkame kiek per daug ir yra didelė rizika, kad nesuvalgysime viso kalafioro ar agurko. Dėl to kyla pavojus, kad papildomas pomidoras ar ridikas greitai suges ir atsidurs šiukšliadėžėje. Kaip išsaugoti daržoves ir padaryti, kad jos šiek tiek ilgiau išliktų šaldytuve?
Būdas pratęsti daržovių galiojimą
Druska yra visų mitybos problemų sprendimas. Į nedidelį dubenį įdėkite kelis arbatinius šaukštelius druskos. Tada įdėkite indą į šaldytuvą. Geriausia jį dėti šalia daržovių. Dubenį galite įdėti, pavyzdžiui, į stalčių, kuriame laikote cukinijas ar salotas. Druska sugeria drėgmę iš oro, ir dėl to drėgmės sumažinimo pažeistos daržovės mažiau genda ir ilgiau išlaiko traškumą. Ir dar daugiau – druska pašalina nemalonų kvapą, todėl atidarius šaldytuvą niekada jo nepajusite.
Kokių daržovių negalima užšaldyti?
Žinoma, užšaldymas taip pat yra geras būdas išsaugoti daržoves. Tačiau ne visos daržovės tinkamos laikyti šaldiklyje. Daržoves, kuriose yra daug vandens (bulvės, agurkai, salotos, ridikai), netinka šaldyti. Tas pats galioja ir vaisiams. Neužšaldykite arbūzų, kivių, citrusinių vaisių, nes jie visiškai praras skonį ir konsistenciją. Nebent jeigu juos vėliau naudosite vaisių kokteiliams. Be to, neužšaldykite šviežiai spaustų sulčių (jos gali sluoksniuotis). Ir, žinoma, nepamirškite užšaldyti vaisių ir daržovių laiku, kol jos dar nesugedo.
Ar galima užšaldyti kiaušinius?
Pasirodo, kad kritiniais atvejais galite užšaldyti ir žalius kiaušinius. Tačiau pirmiausia atskirkite trynius nuo baltymų. Turite žinoti, kad užšaldžius baltymus problemų nebus. Žema temperatūra jiems visai nekenkia. Prieš užšaldydami trynius, įberkite šiek tiek druskos arba cukraus. Dėl to po atšildymo jie nebus lipnios konsistencijos.