Ne paslaptis, kad raudona žuvis yra itin sveikas produktas, prisotintas daugybe naudingų elementų. Plačiau apie tokios žuvies naudą papasakojo dietologė-endokrinologė Natalija Lazurenko.
Anot jos, raudona žuvis turi gausybę baltymų, kurių žmogus gali gauti tik su maistu. Šis produktas taip pat yra ir organizmui itin svarbių aminorūgščių šaltinis. Šios rūgštys yra laikomos hormonų, fermentų, žarnyno ir kepenų ląstelių statybiniais blokais.
Kaip pažymi A. Lazurenko, raudonojoje žuvyje yra ir azoto, deguonies bei sveikųjų riebalų. Omega-3 padeda išvengti daugybės ligų, tokių kaip nutukimas ar osteoporozė.
Tiesa, gydytoja taip pat teigia, kad nors žuvis ir turi daugybę naudingų savybių, ja piktnaudžiauti nereikėtų. Dėl per didelio kiekio gali kilti rėmuo ar jaustis kartumas burnoje. Taip gali nutikti dėl to, kad toks produktas sumažina tulžies pūslės latakus.
Gydytoja prideda, kad per dieną reikėtų suvalgyti ne daugiau kaip 180 gramų raudonosios žuvies, geriausia, kad ji būtų virta ar kepta ant grotelių. Tam, kad žuvis būtų dar naudingesnė, o jos skonis ryškesnis, vertėtų ją kepti su prieskoninėmis žolelėmis.