Sekmadienis, 24 lapkričio, 2024

Naujausi

Dietologė įvardino raudonosios žuvies naudą ir pavojus

Ne paslaptis, kad raudona žuvis yra itin sveikas produktas, prisotintas daugybe naudingų elementų. Plačiau apie tokios žuvies naudą papasakojo dietologė-endokrinologė Natalija Lazurenko.

Anot jos, raudona žuvis turi gausybę baltymų, kurių žmogus gali gauti tik su maistu. Šis produktas taip pat yra ir organizmui itin svarbių aminorūgščių šaltinis. Šios rūgštys yra laikomos hormonų, fermentų, žarnyno ir kepenų ląstelių statybiniais blokais.

Kaip pažymi A. Lazurenko, raudonojoje žuvyje yra ir azoto, deguonies bei sveikųjų riebalų. Omega-3 padeda išvengti daugybės ligų, tokių kaip nutukimas ar osteoporozė.

Tiesa, gydytoja taip pat teigia, kad nors žuvis ir turi daugybę naudingų savybių, ja piktnaudžiauti nereikėtų. Dėl per didelio kiekio gali kilti rėmuo ar jaustis kartumas burnoje. Taip gali nutikti dėl to, kad toks produktas sumažina tulžies pūslės latakus.

Gydytoja prideda, kad per dieną reikėtų suvalgyti ne daugiau kaip 180 gramų raudonosios žuvies, geriausia, kad ji būtų virta ar kepta ant grotelių. Tam, kad žuvis būtų dar naudingesnė, o jos skonis ryškesnis, vertėtų ją kepti su prieskoninėmis žolelėmis.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Įmaišykite į vandenį šį 1 ingredientą: kojinės bus sniego baltumo net ir be baliklio

Išskalbti susipurvinusias baltas kojines yra tikrai nelengva. Net ir tada, jei šios kojinės būna ilgai mirkomos vandenyje, rezultatas ne visada yra būtent toks, kokio...

Mano anytos plytelės švyti. Ji jas valo tik dviem būdais

Ar norite, kad jūsų plytelės spindėtų kaip veidrodis, bet nežinote, kaip jas valyti, kad pasiektumėte šį efektą? Šį metodą man atskleidė mano anyta, kuri...
---