Šis receptas paneigia visus stereotipus. Pirma, tai įrodo, kad šašlykai gali būti kepami ne tik šašlykinėje. Antra, jis patvirtina: be mėsos būna netgi skaniau.
Iš tiesų, pievagrybių šašlykas yra elegantiškas užkandis. Marinavimas trunka tik 10-15 minučių. Per šį laiką galite paruošti kitus produktus ar netgi supjaustyti daržoves salotoms.
Tuos, kurie vis dar nėra pasirengę atsisakyti mėsos, mes informuojame: šiuos pievagrybius kepame su šonine ir svogūnais.
Patiekalą, kuris persmelkia visus namus unikaliu aromatu, norėsite gaminti dažniau, ne tik šiltuoju sezonu.
Sudėtis:
Pievagrybiai – 600 g
1–2 svogūnai
Grietinė – 2 šaukštai
Garstyčios – 1 šaukštelis
Sojų padažas – 1 šaukštas.
Itališkos žolelės – 1 valgomas šaukštas
Citrinų sultys – 1 valgomasis šaukštas
Šoninė – 50 g
Juodieji pipirai (malti) – pagal skonį
Paruošimo metodas:
- Kaip marinuoti pievagrybius? Nulupkite, sudėkite į gilų indą. Įpilkite grietinės ir garstyčių, pipirų, itališkų žolelių, sojos padažo ir citrinos sulčių.
2.Nulupkite svogūnus. Supjaustyti žiedais. Supilkite prie grybų, išmaišykite ir palikite marinuotis 10 minučių.
3.Supjaustykite šoninę plonais gabalėliais.
4. Pamirkykite iešmelius vandenyje. Ant jų jums reikia suverti grybus, šoninę ir svogūnus pakaitomis.
Iešmelius sudėkite ant skardos ir pašaukite į orkaitę 15–20 minučių 180°C temperatūroje.
Prie šio patiekalo labiausiai tinka baltas padažas. Norėdami jį padaryti, sumaišykite 100 ml naminės grietinės, žolelių pagal skonį (krapų ir petražolių), 2 skilteles česnako, truputį maltų pipirų, druskos, maltos kalendros.
Patiekite padažą prie grybų ir mėgaukitės.