Tai daug skaniau nei konservuotos arba šaldytos uogos. Malonus saldžiarūgštis skonis, elastinga tekstūra, nuostabus aromatas – apsilaižysite pirštus!
Pirmiausia uogos verdamos sirupe, tada išdžiovinamos specialiose džiovyklose (tačiau mes naudojame paprastą orkaitę). Jei to nepadarysite, vyšnios bus labai rūgščios. Iš 2500 gramų šviežių uogų gaunama apie 500 gramų džiovintų ir sirupą (iki litro).
Sudedamosios dalys:
Vyšnios – 2500 gramų
Cukrus – 1 kilogramas
Kaip gaminti:
Nuplaukite vyšnias po tekančiu vandeniu. 20 minučių galite palikti sūdytame vandenyje, tada išpilkite vandenį ir nuplauti šaltu švariu, kad atsikratytumėte kirminų.
Pašalinkite kaulus iš vyšnių, užberkite cukrumi ir palikite stovėti apie 5 valandas.
Nupilkite sirupą į didelį indą, užvirinkite, sudėkite uogas į sirupą, virkite pastoviai maišydami 10 minučių.
Nupilkite sirupą, galite jį supilkite atskirai į sterilizuotą indelį ir naudokite įvairiems desertams.
Išklokite kepimo skardą popieriumi ir sudėkite vyšnias vienu sluoksniu, kad uogos nesiliestų viena prie kitos.
Kepimo skardą įdėkite į orkaitę, palikite pravertas dureles ir džiovinkite 1,5 valandos 80 laipsnių temperatūroje. Tada sumažinkite temperatūrą iki 50 laipsnių, palikite dar 2,5 valandoms.
Paruoštos uogos bus minkštos, bet be sulčių. Laikyti stiklinėje taroje vėsioje vietoje.