Atėjus vasarai, ant stalo vis daugėja žalumynų. Vienas iš jų yra krapai.
Dauguma žmonių mano, kad galima išgauti skonį ir naudos tik iš jų lapų. Tačiau neverta išmesti ir stiebų. Juos taip pat galima panaudoti.
Nuplaukite žalius krapų stiebus ir galėsite juos sudėti į salotas ir kitus patiekalus. Supjaustykite maždaug iki 1,5 cm ilgio.
Įdėkite gautus krapus į mėsmalę ir sumalkite per smulkų tinklelį.
Įdėkite krapus į uždaromą indą. Išspauskite česnaką, įdėkite šaukštelį druskos, truputį citrinos sulčių, augalinio aliejaus.
Gerai sumaišykite. Paragaukite. Pridėkite dar ingredientų, jei nepakanka.
Štai ir turite skanų priedą salotoms ar prieskonių mišiniui.