Trapios tešlos sausainiai su uogiene puikiai tiks prie arbatos. Patikėkite, jie taps pačiu mėgstamiausiu visos šeimos desertu!
Ingredientai:
- sviestas – 200 g
- cukrus – 150 g
- druska – 0,5 arbatinio šaukštelio
- vanilė – 0,5 arbatinio šaukštelio
- kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
- kiaušiniai – 2 vnt.
- miltai – 400 g
- uogienė – 4 valgomieji šaukštai.
Gaminimas:
Mentele sumaišykite minkštą sviestą, druską ir cukrų. Tada plakite mikseriu iki purumo. Į sviesto masę įmuškite kiaušinius ir viską plakite mikseriu apie minutę. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir minkykite minkštą tešlą. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite 30 min pastovėti. Tada tešlą iškočiokite. Padalinkite į 2 lygias dalis ir vieną iš jų aptepkite uogiene.
Sluoksnį su uogiene uždenkite antrąja tešlos dalimi ir supjaustykite gabalėliais. Sudėkite sausainius ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Viršų aptepkite kiaušinio tryniu ir apibarstykite aguonomis, sezamo sėklomis ar kuo kitu. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių. Skanaus!