Natūraliame meduje yra daugybė naudingų vitaminų, medžiagų, fitoncidų, aminorūgščių, antioksidantų ir fermentų, kurie duoda neįkainojamą naudą organizmui. Be to, medų galima vartoti ne tik gėrimuose ar kulinarijoje, bet ir kosmetologijoje. Yra keletas skirtingų medaus rūšių, kurios visos turi skirtingas naudingąsias savybes. Sveikiausiu yra laikomas gėlių ar gegužės medus, kuris turi priešuždegiminį poveikį, o jo vartojimas gali padėti atsikratyti ginekologinių problemų ir nemigos. Grikių meduje yra daug geležies, todėl jį rekomenduojama vartoti sergant mažakraujyste. Jis stiprina širdį ir neleidžia vystytis širdies ir kraujagyslių ligoms.
Liepų medus naudingas sergant peršalimo ligomis ir turint problemų su kvėpavimo sistema. Jis padeda greičiau pasveikti nuo tracheito, kosulio, bronchito ir laringito, palengvina atsikosėjimą ir turi antimikrobinį bei priešuždegiminį poveikį.
Akacijų meduje yra daug vitamino A, todėl moterims, norinčioms išlaikyti gerą regėjimą, patariama jį vartoti reguliariai. Toks medus ypač naudingas tiems, kurie didžiąją darbo dienos dalį praleidžia prie kompiuterio.
Na o moterims, kurių darbas reikalauja daug pokalbių su klientais ar kolegomis, patariama vartoti ugniažolių medų. Jis padeda pagarsinti ir išryškinti balsą bei prisotina organizmą mineralais ir vitaminais. Pipirmėčių medus padeda atsikratyti galvos skausmo, nemigos ir dirglumo.