Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Kodėl išvirtos bulvės pajuoduoja: gudrybė, kaip to išvengti

Kartais išvirtos bulvės patamsėja, ant jų atsiranda pilkų, melsvų ar juodų dėmių. Šiandien jums atskleisime, kaip virti bulves, kad jos nepatamsėtų.

Kodėl išvirus bulvės pajuoduoja?

Bulvėse esančiuose gumbuose yra prisikaupę chlorogeninės rūgšties, kuri verdant susijungia su geležies jonais. Kuo daugiau šių medžiagų bulvėje, tuo stipriau išvirus ji patamsės.

Geležies ir chlorogeninės rūgšties kiekis bulvėse priklauso nuo veislės savybių ir auginimo sąlygų. Jei bulvės auginamos dirvose, kuriose trūksta kalio ir yra azoto perteklius, po virimo jos neišvengiamai patamsės.

Kaip to išvengti?

Prieš verdant nulupę bulves, nedelsdami įdėkite jas į šaltą vandenį. Parūgštinkite įpildami citrinos rūgšties, įdėję citrinos griežinėlį arba įpylę acto (šaukštas litrui vandens).

Šiek tiek parūgštintame vandenyje taip pat galite virti bulves, bet nepersistenkite, kitaip skonis bus prastas.

Bulves reikia virti dideliame kiekyje vandens, kad jis visiškai apsemtų gumbus, tai pašalins sąveiką su deguonimi.

Skanaus.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Įmaišykite į vandenį šį 1 ingredientą: kojinės bus sniego baltumo net ir be baliklio

Išskalbti susipurvinusias baltas kojines yra tikrai nelengva. Net ir tada, jei šios kojinės būna ilgai mirkomos vandenyje, rezultatas ne visada yra būtent toks, kokio...

Mano anytos plytelės švyti. Ji jas valo tik dviem būdais

Ar norite, kad jūsų plytelės spindėtų kaip veidrodis, bet nežinote, kaip jas valyti, kad pasiektumėte šį efektą? Šį metodą man atskleidė mano anyta, kuri...
---