Ketvirtadienis, 5 gruodžio, 2024

Naujausi

Šį receptą žino tik labai nedaug žmonių: išbandykite ir įsitikinsite, kad tai – pats skaniausias desertas!

Šis pyragas tiesiog fantastiškai skanus. Jei norite pasijusti profesionaliu konditeriu, tiesiog privalote išbandyti šį receptą!

Jums reikės:

Tešlai:

  • 150 g kvietinių miltų
  • 100 ml vandens
  • 100 ml pieno
  • 80 g sviesto
  • 4 kiaušinių
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 1/2 arb. š. druskos

Kremui:

  • 500 ml pieno
  • 150 g granuliuoto cukraus
  • 100 g kvietinių miltų
  • 2 kiaušinių
  • 170 g sviesto
  • 2 pakelių vanilinio cukraus

Pyrago papuošimui galite rinktis cukraus pudrą, karamelinį glaistą ar plaktą grietinėlę.

Kaip gaminti?

  1. Į puodą supilkite vandenį ir pieną.
  2. Įdėkite sviesto ir kaitinkite ant vidutinės ugnies.
  3. Kai sviestas ištirps, ir masė pradės virti, suberkite miltus, sumaišytus su druska ir kepimo milteliais.
  4. Virkite apie 4 minutes nuolat maišydami.
  5. Leiskite šiek tiek atvėsti.
  6. Palaipsniui įmuškite po vieną kiaušinį ir po kiekvieno gerai išplakite.
  7. Paruoštą tešlą padalinkite į dvi dalis.
  8. Paruoškite apvalią 24 cm skersmens kepimo formą.
  9. Dugną išklokite kepimo popieriumi ir supilkite pusę tešlos.
  10. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
  11. Tą patį pakartokite su antrąja tešlos dalimi.
  12. Palikite atvėsti.
  13. Paruoškite kremą. Piene sumaišykite cukrų, miltus ir kiaušinius.
  14. Virkite ant vidutinės ugnies.
  15. Išvirkite tirštą košę, uždenkite folija ir leiskite atvėsti kambario temperatūroje.
  16. Sviestą išplakite kartu su vaniliniu cukrumi iki putų, palaipsniui supilkite atvėsusią košę.
  17. Vieną tešlos dalį dėkite atgal į kepimo formą, supilkite paruoštą grietinėlę, uždėkite antrą tešlos dalį ir švelniai paspauskite.
  18. Padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
  19. Prieš patiekdami pabarstykite cukraus pudra, papuoškite plakta grietinėle, arba patepkite karameliniu glaistu.

Pamokėlė vaizdo įraše:

 

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šviežius burokėlius ruošiu tik taip: juos noriai valgo net ir tie žmonės, kurie nemėgsta šios daržovės!

Burokėliai – tikra gamtos dovana, pilna naudingų maistinių medžiagų, vitaminų ir antioksidantų. Tai viena iš tų daržovių, kuri ne tik maitina jūsų kūną, bet...

Mandarinai: kiek galima suvalgyti, kad nepakenktumėte organizmui?

Šaltuoju metų laikotarpiu mandarinai užima ypatingą vietą mūsų mityboje – jie ne tik puikiai papildo kasdienį vitaminų racioną, bet ir suteikia šventinę nuotaiką. Dėl...
---