Šis gėrimas pagrįstai pripažintas vienu sveikiausių ir unikaliausių. Jis gali pasigirti beveik visais Mendelejevo lentelės elementais.
Jame gausu geležies, natrio, magnio ir kalcio druskų bei įvairių vitaminų. Be to, arbatoje, paskanintoje imbieru, esančios aminorūgštys yra tiesiog nepakeičiamos žmogaus mitybai.
Arbatos su imbieru privalumai
Visų pirma, šis gėrimas padeda išvalyti kraują, stiprina kraujagyslių sieneles ir padeda normalizuoti kraujotaką.
Antra, mažina cholesterolio kiekį, kas taip pat daro įtaką žmogaus organizmui.
Trečia, pagerina ir apetitą, ir visą virškinimo procesą.
Ketvirta, turi profilaktinį, uždegimą slopinantį poveikį.
Penkta, mažėja žmogaus nuovargis (tiek raumenų, tiek protinis), pagerėja atmintis ir apskritai suaktyvėja mąstymas.
Šešta, normalizuojasi nervų sistemos darbas: sumažėja streso lygis, atgaunamos jėgos, pagerėja nuotaika. Tad šiandienos kupiname skubėjimo ir streso pasaulyje šis privalumas itin svarbus.
Egzistuoja galybė priežasčių mėgautis arbata su imbieru! O jos paruošimo būdas labai paprastas: tereikia paimti paprastą juodąją arbatą, užplikyti, įdėti imbiero (nedidelį gabalėlį) ir galiausiai viską užvirti.