Daugelis žmonių mielai per dieną išgeria puodelį juodosios arbatos, tačiau ne visi žino, kad ją galima pakeisti tokia pat sveika imbiero arbata, kuri dėl didelio antioksidantų kiekio stiprina organizmą ir gerina virškinimą.
Būtent todėl ją gerti rekomenduoja ir mitybos specialistai. Tačiau norint, kad visos naudingos gėrimo savybės visiškai atsiskleistų, jis turi būti tinkamai paruoštas. Karštu oru imbiero arbatą galima gerti atšaldytą, o tai neturės įtakos jos savybėms ir skoniui. Tai didelis imbiero pranašumas.
Imbieras puikiai dera su beveik bet kokia arbata, todėl nebijokite jį derinti su mėtomis, citrina, erškėtuogėmis ar ramunėlėmis. Pasigaminti arbatos namuose nėra sunku, nes tam tereikia arbatinį šaukštelį imbiero miltelių užpilti verdančiu vandeniu ir leisti pastovėti 5–10 minučių.
Kad skonis visiškai atsiskleistų, arbatą galite palikti 30 minučių, po to jos skonį galima paįvairinti uogiene ar pienu. Šios arbatos žinovai rekomenduoja įsigyti ne supakuotus miltelius jai paruošti, o visą imbiero šaknį, kurią reikės sutarkuoti arba supjaustyti smulkiais gabalėliais.
Kuo šviežesnė šaknis, su kuria ruošiatės plikyti gėrimą, tuo skanesnė bus arbata. Susmulkintas imbieras dedamas į užplikytą žaliąją arbatą ir geriamas su gvazdikėliais ar medumi. Norint mėgautis ne tik skoniu, bet ir nuostabiu aromatu, arbatą reikėtų gerti saikingai, mažais gurkšneliais.
Ligos laikotarpiu imbiero gėrimas bus taip pat naudingas, nes jis ne tik gerai šildo, bet ir palengvina peršalimo simptomus. Imbiero arbatos vartojimas pagreitina medžiagų apykaitą ir mažina apetitą, o tai gali padėti norint numesti svorio.