Bulvės gali pabosti dviem atvejais: jei verdate pasenusias bulves, kurių skonis nėra pats geriausias, arba, jei kasdien gaminate tą patį patiekalą. Taigi, jei norite paįvairinti šį populiarų garnyrą ir nustebinti savo šeimą ar svečius – šis receptas kaip tik jums!
Jums reikės:
- 1 kg bulvių
- 400 g grietinės
- 3-5 česnakų skiltelių
- 150 g kieto sūrio
- Šviežių žolelių
- 3-4 lauro lapų
- Druskos
Paruošimas:
- Šiam patiekalui geriausia rinktis tokią bulvių veislę, kurios išvirusios išlaiko savo formą ir nėra per daug minkštos.
- Bulves nulupkite, nuplaukite ir perpjaukite į dvi dalis. Sudėkite į puodą ir užvirkite. Verdant įdėkite druskos ir lauro lapų.
- Kol pagrindinis patiekalas verda, sutarkuokite sūrį, įdėkite trintų česnakų, grietinę ir smulkiai pjaustytų krapų. Viską gerai išmaišykite.
- Išvirtas bulvės sudėkite į kepimo indą, užpilkite česnakiniu grietinės padažu ir pašaukite į iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite 15-20 minučių.
- Iškepusias bulves pabarstykite likusiomis žolelėmis ir patiekite.
Skanaus!