Sekmadienis, 24 lapkričio, 2024

Naujausi

Kaip tinkamai virti morkas ir burokėlius – daugelis tai daro neteisingai

Gaminti maistą kiekvienas turėtų labai atsakingai, net jei kartais atrodo, kad vieno ar kito patiekalo paruošimas yra labai greitas ir nesudėtingas. Dėl prastai apdoroto maisto gali kilti sveikatos sutrikimų, pavyzdžiui: pilvo skausmas ar pykinimas, tačiau kartais galima susidurti ir su daug rimtesnėmis problemomis, pavyzdžiui, apsinuodijimu.

Štai burokėliai ir morkos yra labai dažnai patiekaluose naudojamos daržovės, tačiau ar žinojote, kad jas paruošti nėra taip paprasta? 

Morkas pirmiausia reikia nulupti ir susmulkinti. Sudėjus į puodą, reikia uždengti jį dangčiu ir virti ant silpnos ugnies apie 30 minučių. Kai kurie patyrę kulinarai į vandenį įdeda ir šiek tiek cukraus, kad pagerintų morkų skonį ir jos taptų saldesnės.

Tuo tarpu burokėlių virimo procesas užtrunka ilgiau. Norint, kad ši daržovė greičiau suminkštėtų, reikia verdant į puodą įpilti nedaug vandens ir vėliau kartas nuo karto papildyti šviežiu vandeniu. Be to, labai svarbu verdant burokėlius į vandenį neberti druskos, mat ji tik pablogins daržovės skonį.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Įmaišykite į vandenį šį 1 ingredientą: kojinės bus sniego baltumo net ir be baliklio

Išskalbti susipurvinusias baltas kojines yra tikrai nelengva. Net ir tada, jei šios kojinės būna ilgai mirkomos vandenyje, rezultatas ne visada yra būtent toks, kokio...

Mano anytos plytelės švyti. Ji jas valo tik dviem būdais

Ar norite, kad jūsų plytelės spindėtų kaip veidrodis, bet nežinote, kaip jas valyti, kad pasiektumėte šį efektą? Šį metodą man atskleidė mano anyta, kuri...
---