Gaminti maistą kiekvienas turėtų labai atsakingai, net jei kartais atrodo, kad vieno ar kito patiekalo paruošimas yra labai greitas ir nesudėtingas. Dėl prastai apdoroto maisto gali kilti sveikatos sutrikimų, pavyzdžiui: pilvo skausmas ar pykinimas, tačiau kartais galima susidurti ir su daug rimtesnėmis problemomis, pavyzdžiui, apsinuodijimu.
Štai burokėliai ir morkos yra labai dažnai patiekaluose naudojamos daržovės, tačiau ar žinojote, kad jas paruošti nėra taip paprasta?
Morkas pirmiausia reikia nulupti ir susmulkinti. Sudėjus į puodą, reikia uždengti jį dangčiu ir virti ant silpnos ugnies apie 30 minučių. Kai kurie patyrę kulinarai į vandenį įdeda ir šiek tiek cukraus, kad pagerintų morkų skonį ir jos taptų saldesnės.
Tuo tarpu burokėlių virimo procesas užtrunka ilgiau. Norint, kad ši daržovė greičiau suminkštėtų, reikia verdant į puodą įpilti nedaug vandens ir vėliau kartas nuo karto papildyti šviežiu vandeniu. Be to, labai svarbu verdant burokėlius į vandenį neberti druskos, mat ji tik pablogins daržovės skonį.