Daugelis žmonių cukinijų blynus vadina sezoniniu patiekalu, nes jie gaminami tik vasarą iš šviežių daržovių.
Taip būdavo anksčiau. Dabar cukinijų blynų gamyba iš šaldytų produktų, neskaičiuojant atšildymo proceso, trunka vos 10 minučių.
Kaip gaminti
- Atšildykite numatytą kiekį cukinijų. Prieš toliau apdorodami daržoves, būtinai nusausinkite drėgmės perteklių.
- Atšildytas cukinijas sutarkuokite, nesvarbu, kaip jas užšaldėte – kubeliais ar kitaip. Taigi, naudokite trintuvą. Sumanios šeimininkės blynams skirtą tarkuotą masę užšaldo iš karto.
- Tada įmuškite kiaušinį (vieną arba du, priklausomai nuo porcijų skaičiaus) ir įberkite druskos. Pagardinkite smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis. Galite pridėti iki ½ cukinijos svorio.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Skaičiuojama maždaug taip: 2 valgomieji šaukštai miltų 300 g daržovių masės, tačiau daug kas priklauso nuo miltų kokybės ir nuo cukinijų sulčių kiekio.
- Užminkykite tešlą. Tešlos konsistencija turi būti kaip tirštos grietinės. Štai tešla jau paruošta.
Reikėtų įkaitinti keptuvę ir kepti blynus augaliniame aliejuje arba kepti juos orkaitėje – tai naudingas variantas tiems, kurie laikosi dietos.
Patiekite su grietine, natūraliu jogurtu arba padažu.
Gero apetito!