Iš moliūgų galima pagaminti daugybę sveikų patiekalų – ne tik garnyrą, bet ir gardų desertą.
Verta paminėti moliūgų keksiukus arba cukruotus moliūgų pyragus. Bet tai dar ne viskas, galite pasigaminti originalų ir sveiką moliūgų marmeladą.
Marmelado gaminimui reikės:
- moliūgo (minkštimo) – 0,5 kg;
- cukraus – 250 g;
- citrinos sulčių – 3 šaukštų.
Kaip gaminti:
Moliūgą perpjaukite, nulupkite, kad pašalintumėte luobelę, minkštimą ir sėklas, ir supjaustykite mažais gabalėliais.
Sudėkite gabalėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Keptas daržoves susmulkinkite elektriniu smulkintuvu arba sumalkite mėsmale. Bet kuriuo atveju pertrinkite tyrę per sietelį.
Puode sumaišykite tyrę su cukrumi ir citrinos sultimis, išmaišykite ir kaitinkite ant silpnos ugnies.
Kai užvirs, virkite dar 5-10 minučių arba kol tyrė taps tiršta. Tada nuimkite mišinį nuo viryklės, supilkite į ne storesnę kaip 2 cm storio pergamentu išklotą skardą ir palikite 24 valandas kambario temperatūroje.
Paruoštą atšaldytą masę supjaustykite kubeliais, apibarstykite cukraus pudra arba krakmolu ir sudėkite į plastikinį indą arba stiklinį indelį.
Gero apetito!