Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Sultingas ir kvapnus obuolių desertas prie arbatos

Skaniau nei tortas!

Ingredientai:

Įdarui:
Obuoliai – 1 kg
Citrina – 1 vnt.
Baltasis vynas – 1 valgomasis šaukštas
Razinos – 50 g
Cukrus – 4 valgomieji šaukštai

Tešlai:
Sviestas – 50 g
Pienas – 1 l
Kviečių kruopos – 160 g
Cukrus – 4 valgomieji šaukštai
Kiaušiniai – 4 vnt.
Grietinėlė – 4 valgomieji šaukštai
Vanilės aromatas – 1 valgomasis šaukštas
Druska – 1/2 arbatinio šaukštelio

Gaminimas:

  1. Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais ir perdėkite į dubenį.
  2. Keletą obuolių palikite papuošimui.
  3. Į obuolius supilkite vyną ir citrinos sultis, suberkite cukrų, razinas ir išmaišykite.
  4. Į dubenį supilkite pieną, uždėkite ant silpnos ugnies, suberkite cukrų, vanilės aromatą, druską ir kvietines kruopas, užvirinkite ir atvėsinkite.
  5. Kiaušinių baltymus išplakite iki putų. Trynius išplakite su grietinėle ir sumaišykite su baltymų mase.
  6. Užminkykite skystą tešlą.
  7. Į tešlą suberkite obuolius ir išmaišykite.
  8. Supilkite tešlą į formą, išlyginkite ir ant viršaus uždėkite obuolių skilteles.
  9. Kepame iki 170°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

Malonaus arbatos gėrimo!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---