Virtuviniai rankšluosčiai kiekvieno virtuvėje yra naudojami labai aktyviai – jais šluostome rankas, indus, peilius ar kitus įrankius. Jie taip pat visuomet yra pakabinti tose vietose, kuriose gaminame maistą, tad labai greitai į medžiagą gali įsiskverbti įvairūs nemalonūs aromatai.
Ir kartais šiems kvapams pašalinti vien skalbimo nepakanka. Būtent dėl to verta pasinaudoti trimis paprastomis gudrybėmis.
Pirmiausia, vietoje skalbimo miltelių pabandykite naudoti skalbimo gelį. Jis labai efektyviai pašalina ne tik riebalus ar maisto likučius, bet taip pat ir nemalonius kvapus. Po skalbimo jūsų rankšluosčiai vėl bus kaip nauji.
Jei norite natūralesnės priemonės – išbandykite actą. Užpilkite jo ant skalbinių, kuomet sudėkite juos į skalbimo mašiną. Tai turėtų pašalinti visus nemalonius kvapus.
Na, o jei jūsų rankšluosčiai jau seni ir norėtumėte juos atgaivinti – išbandykite acto ir citrinos sulčių metodą. Abu šie komponentai turėtų būti naudojami lygiomis proporcijomis.