Home Receptai Desertai Sausainiai prie kavos: šią savaitę juos kepu jau trečią kartą!

Sausainiai prie kavos: šią savaitę juos kepu jau trečią kartą!

0
Sausainiai prie kavos: šią savaitę juos kepu jau trečią kartą!

Šie sausainiai puikiai tiks ir kavos pertraukėlėms, ir šventiniam stalui. Paruošti šiuos sausainius yra labai paprasta, o jų skonis niekada nenuvilia.

Jums reikės:

Tešlai:

  • 200 g cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 2 valg. š. medaus
  • 1 arb. š. kepimo sodos
  • 100 g margarino
  • 450 g kvietinių miltų

Įdarui:

  • 40 ml pieno
  • 2 valg. š. rupių miltų
  • 1 pakelio vanilinio cukraus
  • 200 g sviesto
  • cukraus pudros

Glajui:

  • tamsaus šokolado

Kaip gaminti?

Pirmiausia paruoškite tešlą.

Visus ingredientus, išskyrus miltus, suberkite į nedidelį puodą.

Maišykite ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirps.

Puodo turinį supilkite ant miltų ir išmaišykite.

Paruoštą tešlą 2 valandas palikite pastovėti.

Tada iškočiokite 2-3 mm storio sluoksniu.

Išpjaukite nedidelius apskritimus (aš darau maždaug 3 cm skersmens), dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Kepkite maždaug 7 minutes 180-200 laipsnių temperatūroje.

Paruoškite įdarą. Pieną sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir miltais. Kaitinkite, kol gausite tirštą pastą.

Palaukite, kol atvės.

Sviestą išplakite su cukrumi. Įmaišykite į atvėsusią pastą.

Viską išplakite iki vientisos masės.

Paruošta mase ištepkite sausainius ir suklijuokite po du.

Paruoštus sausainius pamirkykite ištirpusiame šokolade.

Galite papuošti smulkintais riešutais.

Skanaus!

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].