Šią nuostabią ir paprastą duoną nuo šiol kepu reguliariai. Nustojau pirkti duoną parduotuvėje, nes ši naminė duona yra ne tik skanesnė, bet ir sveikesnė.
Jums reikės:
- 375 ml vandens
- 7 g sausų mielių
- 480 g miltų
- 10 g druskos
Kaip gaminti?
Į gilų dubenį suberkite miltus.
Įberkite druskos.
Į dubenį su karštu vandeniu suberkite mieles.
Kruopščiai išmaišykite.
Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palikite 15 minučių pastovėti.
Mieles supilkite į dubenį su miltais ir išmaišykite rankomis.
Dubenį su tešla uždenkite rankšluosčiu ir palikite 40 minučių pastovėti.
Pakilusią tešlą perkelkite ant miltais pabarstyto kepimo popieriaus ir sudėkite į puodą.
Uždenkite puodą dangčiu ir palikite 20 minučių pastovėti.
Tešlos viršų pabarstykite miltais ir peiliu viduryje padarykite plyšelį.
Uždenkite puodą dangčiu.
Pašaukite į orkaitę ir kepkite 30 minučių 200°C temperatūroje.
Nukelkite puodo dangtį ir nuimkite kepimo popierių.
Kepkite dar 15 minučių 200°C temperatūroje.
Dar vienas receptas
Jums reikės:
- 240 ml vandens
- 1/2 arb. š. druskos
- 10 g džiovintų mielių
- 360 g miltų
- 10 ml augalinio aliejaus
- 20 ml pieno
- 60 g saulėgrąžų
Kaip gaminti?
Į dubenį su vandeniu įberkite druskos.
Suberkite mieles ir išmaišykite.
Suberkite miltus, šaukštu išmaišykite ir rankomis minkykite tešlą.
Gilų dubenį patepkite aliejumi.
Tešlą sudėkite į aliejumi pateptą dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite valandą pastovėti.
Suformuokite tešlą ir sudėkite į apvalią formą, išklotą kepimo popieriumi.
Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30 minučių pastovėti.
Tešloje padarykite įpjovas ir aptepkite pienu.
Į pjūvius suberkite saulėgrąžų sėklas.
Duoną pašaukite į orkaitę ir kepkite 30 minučių 220°C temperatūroje.
Štai ir viskas – paruoštą duoną galite patiekti.
Skanaus!
Pamokėlė vaizdo įraše: