Šios keptos bulvės tikriausiai patiks kiekvienam, mėgstančiam neįprastus garnyrus. Paruošti tokias bulves bus tikrai labai paprasta, o jų skonis maloniai nustebins. Tokiu būdu paruoštos bulvės gali būti patiekiamos ir kaip pagrindinis patiekalas, kada nėra laiko gaminti vakarienės.
Jums reikės:
- 600 g bulvių
- ½ stiklinės alyvuogių aliejaus
- 2 valg. š. sviesto
- 2 česnako skiltelių
- Petražolių
- Raudonėlių
- Bazilikų
- 5-6 džiovintų arba šviežių čiobrelių šakelių
- 1-2 arb. š. citrinos sulčių
- Druskos
- Maltų juodųjų pipirų
Kaip gaminti?
Nuplaukite bulves.
Supjaustykite griežinėliais arba pusmėnuliais.
Sumaišykite su alyvuogių aliejumi.
Į dubenį suberkite susmulkintą česnaką, suberkite smulkintas žoleles.
Gerai išmaišykite.
Užpilkite lydytu sviestu.
Palikite pastovėti.
Suberkite ant kepimo skardos.
Pabarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
Kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 1 valandą (kepimo laikas priklauso nuo bulvių dydžio).
Skanaus!