Šis skanus tortas yra labai greitai ir paprastai paruošiamas, o jo skonis maloniai nustebins kiekvieną smaližių.
Jums reikės:
Kremui:
- 2 kiaušinių
- 150 g cukraus
- 60 g kukurūzų krakmolo
- 500 ml pieno
- 160 g sviesto
- vanilinio cukraus
Tešlai:
- 100 ml vandens
- 100 ml pieno
- žiupsnelio druskos
- 80 g sviesto
- 120 g kvietinių miltų
- 3 kiaušinių
Kaip gaminti?
- Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite cukraus.
- Įberkite kukurūzų krakmolo, suplakite.
- Supilkite pieną.
- Kaitinkite ant vidutinės ugnies.
- Supilkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti.
- Į atskirą dubenį supilkite vandenį ir pieną, įdėkite sviesto ir druskos.
- Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol sviestas ištirps.
- Įmaišykite persijotus miltus.
- 1-2 minutes pakaitinkite ir nuolat maišykite.
- Leiskite tešlai šiek tiek atvėsti.
- Po vieną įmuškite kiaušinius.
- Dvi 20 cm kepimo formas išklokite kepimo popieriumi ir supilkite po pusę tešlos.
- Kepkite 10-15 minučių 200°C temperatūroje.
- Minkštą sviestą išplakite su vaniliniu cukrumi.
- Palaipsniui įmaišykite atvėsusią grietinėlę.
- Vieną iškeptą tešlos lakštą įdėkite į formą, sluoksniuokite kremą ir uždenkite antruoju lakštu.
- 3 valandas laikykite šaldytuve.
- Pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.
Skanaus!