Jums reikės:
- 200 ml pieno
- 50 ml aliejaus
- 1 kiaušinio
- 1 valg. š. granuliuoto cukraus
- 1 arb. š. druskos
- 3 stiklinių miltų
- 1 pakelio sausų mielių
- Šiek tiek sviesto (kepimo skardai patepti)
- Plakto kiaušinio trynio
Kaip gaminti?
Pieną sumaišykite su aliejumi, kiaušiniu, cukrumi ir druska.
Į pieną suberkite miltus ir džiovintas mieles (jei naudojate šviežias mieles, užtenka 1/2 kubelio).
Iš pieno, trupučio cukraus ir mielių pagaminkite raugą. Įmaišykite į tešlą. Rankomis arba mikseriu išmaišykite vientisą tešlą, kuri lengvai atsiskiria nuo dubens kraštų.
Miltus berkite palaipsniui, išmaišykite.
Paruoštą tešlą palikite 30 minučių pastovėti.
Pakilusią tešlą padalinkite į 15 lygių dalių.
Iškočiokite kiekvieną dalį.
Patepkite paviršių tirpintu sviestu ir susukite.
Dėkite ant sviestu išteptos kepimo skardos (arba išklotos kepimo popieriumi).
Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20 minučių pakilti.
Paviršių patepkite plaktu kiaušinio tryniu.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes.
Skanaus!