Jei norite praskaidrinti savo dieną ir pasimėgauti nuostabaus skonio desertu, jums tikrai patiks šių apelsininių sausainių receptas!
Jums reikės:
- 120 ml kefyro
- 20 g cukraus
- 1 kiaušinio
- 100 g sviesto
- 300 g kvietinių miltų
- 1 arb. š. kepimo miltelių
Įdarui:
- 300 g apelsinų
- 60 g cukraus
- 20 g kukurūzų krakmolo
- 1 valg. š. manų kruopų
Kaip gaminti?
Į didelį dubenį supilkite kefyrą ir cukrų, įmuškite kiaušinį.
Viską gerai išmaišykite.
Kitame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Įdėkite minkštą sviestą, kurį sutrinkite rankomis.
Sumaišykite masę.
Kefyro mišinį supilkite į dubenį su miltais.
Gerai išmaišykite.
Masę minkykite rankomis.
Paruoštą tešlą suvyniokite į foliją.
Palikite pastovėti.
Supjaustytus apelsinus sutrinkite į smulkią masę.
Suberkite cukrų ir krakmolą. Išmaišykite.
Suberkite manų kruopas.
Sumaišykite šaukštu.
Ant miltais pabarstyto paviršiaus švelniai iškočiokite tešlą į didelį stačiakampį.
Užtepkite apelsinų mišinį, tešlos kraštai turi likti sausi.
Susukite tešlą į ritinį.
Dantytu peiliu supjaustykite tešlą trikampiais.
Ruošinius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Aptepkite plaktu kiaušiniu.
Pašaukite į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę.
Kepkite 20 minučių.
Vietoj apelsinų galite naudoti ir kitą įdarą: riešutų kremą, džiovintus vaisius, uogienę, obuolius, ir t.t.
Skanaus!
Pamokėlė vaizdo įraše: