Šis pyragas ne tik traukia akį: jo skonis taip pat nepalieka abejingų. Paruošti šį pyragą yra labai paprasta, tačiau jis tikrai papuoš jūsų šventinį stalą!
Jums reikės:
- 180 g šokoladinių sausainių
- 70 g sviesto
- 1 valg. š. pieno
Kremui:
- 30 g želatinos
- 150 ml pieno
- 450 g grietinės
- 250 g kondensuoto pieno
- 200 g plaktos grietinėlės
- 10-15 g vanilinio cukraus
- 30 g kakavos
Kaip gaminti?
Iki miltelių susmulkinkite sausainius, suberkite į dubenį.
Supilkite ištirpintą sviestą, įpilkite pieno ir maišykite, kol susidarys trapi tešla.
Pyrago formą išklokite folija, supilkite gautą masę ir suspauskite. Padėkite į šaldytuvą.
Į stiklinę supilkite želatiną, supilkite pieną ir maišykite, kol želatina ištirps.
Į dubenį supilkite grietinę, kondensuotą pieną ir plakite mikseriu.
Į stiklinę su ištirpusia želatina įpilkite kelis šaukštus grietinėlės, išmaišykite ir supilkite mišinį į dubenį su ruošiamu kremu.
Išplakite mikseriu.
Indelyje išplakti grietinėlę iki purios konsistencijos.
Į dubenį su ruošiamu kremu supilkite plaktą grietinėlę ir viską gerai išplakite.
Kremą padalinkite į dvi lygias dalis.
Į vieną dalį supilkite vanilinį cukrų ir išmaišykite.
Į antrą dalį suberkite persijokite kakavą ir plakite mikseriu.
Šiek tiek pašildykite, kad ruošiami kremai taptų skysti.
Į formą su sausainių mase įpilkite 6 šaukštus kakavinio kremo ir paskirstykite per visą paviršių.
Į vidurį dėkite 4 šaukštus vanilinio kremo ir 4 šaukštus kakavinio kremo.
Eiliškumą kartokite, kol baigsis visas kremas.
Su mediniu iešmeliu išmaišykite kremą.
Desertą palaikykite šaldytuve bent 4-6 valandas.
Galite papuošti tirpintu šokoladu.
Išimkite iš kepimo formos, supjaustykite ir patiekite.
Skanaus!