Tai buvo mano močiutės mėgstamiausias receptas: niekas kitas nemokėjo taip skaniai paruošti kiaulienos.
Kai ji man atskleidė šį savo slaptą receptą, supratau, kad maisto gaminimas gali būti dar paprastesnis, todėl noriu šiuo receptu pasidalinti ir su jumis.
Jums reikės:
- 1 kg kiaulienos
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- saldžiosios paprikos miltelių
- kalendros
- 3-4 svogūnų
- 2 valg. š. sojų padažo
- 1 valg. š. augalinio aliejaus
- 6-7 bulvių
- čiobrelių
- krapų
- petražolių
Kaip gaminti?
Kiaulieną supjaustykite storais griežinėliais. Pasūdykite, pabarstykite maltais juodaisiais pipirais, kalendromis ir saldžiosios paprikos milteliais.
Prieskonius gerai įtrinkite į mėsą.
Supjaustytą svogūną suberkite į dubenį.
Supilkite sojų padažą ir aliejų. Šaukštu išmaišykite.
Dalį svogūnų suberkite ant stiklinio indo dugno, sudėkite mėsą ir užberkite likusiais svogūnais.
Uždenkite folija ir palikite marinuotis 2-8 valandas.
Mėsą apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių.
Svogūnus suberkite į į kepimo indą, ir ant jų dėkite mėsą.
Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 35 minutes.
Supjaustytas bulves sudėkite į didelį dubenį.
Įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, čiobrelių, įpilkite aliejaus ir gerai išmaišykite.
Bulves dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepkite 35 minutes 200°C temperatūroje.
Sultinga mėsa patiekiama su traškiomis bulvėmis.
Skanaus!
Receptas vaizdo įraše: