Traški minkšta tešla, užpildyta mėsos įdaru, tikrai sužadins apetitą.
Šiuos pyragėlius mane išmokė kepti mama, ir šis receptas man patiko jau po pirmo bandymo. Pyragėlių ruošimas reikalauja visai nedaug pastangų, o skonis tikrai maloniai nustebina: mano vyras suvalgo 10 tokių pyragėlių ir paprašo dar!
Jums reikės:
Tešlai:
- 750 g kvietinių miltų
- 1,5 arb. š. druskos
- 1 valg. š. cukraus
- 11 g sausų mielių
- 2 valg. š. augalinio aliejaus
- 500 ml vandens
Įdarui:
- 600 g maltos mėsos
- 350 g svogūnų
- Druskos ir maltų juodųjų pipirų
- Prieskonių (pagal skonį)
- Augalinio aliejaus (kepimui)
Kaip gaminti?
Į gilų dubenį įpilkite šilto vandens.
Suberkite mieles, cukrų, druską ir išmaišykite.
Suberkite miltus ir išminkykite rankomis.
Įpilkite aliejaus ir rankomis minkykite tešlą.
Tešlą perkelkite ant miltais pabarstyto stalo ir gerai išminkykite.
Perkelkite tešlą į aliejumi pateptą dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 40 minučių pastovėti, kol tešla pakils.
Keptuvę patepkite aliejumi ir suberkite kubeliais pjaustytus svogūnus.
Kepkite iki auksinės spalvos.
Į dubenį sudėkite maltą mėsą ir pakepintus svogūnus.
Pabarstykite druska, pipirais ir išmaišykite rankomis.
Pakilusią tešlą padėkite ant kilimėlio ir suformuokite 50-60 g rutuliukus.
Ištempkite tešlą pirštais, į vidų dėkite įdaro ir suformuokite trikampiuką.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
Įdėkite trikampius ir kepkite juos iš abiejų pusių iki rudos spalvos.
Štai ir viskas – galite patiekti!
Skanaus!
Pamokėlė vaizdo įraše: