Actas, kava ir citrina puikiai tinka nuo užsistovėjusių kvapų virtuvėje. Virtuvė yra įvairių kvapų kaupykla. Ir jie ne visada malonūs. Net ir burnoje tirpstančių skanėstų gaminimo aromatai laikui bėgant gali susimaišyti ir virsti įkyriu, nemaloniu kvapu, kurio norisi atsikratyti. Yra keletas paprastų taisyklių, kurių laikydamiesi savo virtuvėje ir namuose visada turėsite malonų kvapą.
Patarimai, kaip pašalinti nemalonų kvapą virtuvėje
- Patarimas 1. Šiukšlės
Šiukšliadėžė yra pagrindinis blogo kvapo šaltinis virtuvėje. Akivaizdu, kad maisto atliekos po kurio laiko pradeda pūti, todėl svarbu reguliariai išnešti šiukšles. O patį kibirą, jei reikia, gerai išskalaukite ir išdžiovinkite.
- Patarimas 2. Aromatingas maistas
Jei į valgiaraštį yra įtraukti tokie produktai, kaip: česnakai, sūris, žuvis ir pan., tuomet patiekalus ir visą įrangą reikia sutvarkyti iškart po gaminimo. Tuomet kvapas į pjaustymo lenteles, trintuves, česnakų spaudyklę ir kitus daiktus nespės įsigerti ir juo prisotinti kambario. Kvapai ypač stipriai įsiskverbia į medieną ir plastiką.
- Patarimas 3. Buitinė technika
Šaldytuvas, mikrobangų krosnelė, indaplovė ir kiti virtuvės prietaisai yra potencialus nemalonių ir pasenusių kvapų šaltinis. Kai kur liko seni produktai, kai kur liko nenuvalyti maisto pėdsakai ar trupiniai, užsikimšę filtrai – ir štai atsiranda smarvės šaltinis. Stebėkite ir kruopščiai nuplaukite buitinius prietaisus. Pavyzdžiui, į šaldytuvą galite įdėti anglies ar sodos dėžutes – šie produktai puikiai sugeria kvapus. Palikite praviras indaplovės dureles.
- Patarimas 4. Plautuvė
Kita potencialiai pavojinga vieta virtuvėje, dažnai skleidžianti nemalonų kvapą – kriauklė. Maisto likučiai, riebalai ir kitos atliekos, kurias reikia periodiškai valyti, prilimpa prie kanalizacijos vamzdžio sienelių. Paprastai gali padėti karštas vanduo ir soda.
- Patarimas 5. Eteriniai aliejai
Norėdami padėti virtuvėje įsitvirtinti maloniam ir gaiviam aromatui, galite naudoti įvairias kvapiąsias medžiagas. Tai gali būti eteriniai aliejai aromatinėse lempose, arbatos pakeliai, žolelės, citrinų žievelės, cinamonas, skrudintos kavos pupelės ir kt. Actas taip pat puikiai neutralizuoja kvapus – tiesiog atvirame puode užvirinkite nedidelį kiekį vandens su actu.