Darbo dienos vakaras turėtų būti skirtas poilsiui nuo darbo, todėl vakarienei reikėtų rinktis tokius receptus, pagal kuriuos pagamintumėte greitai, bet visa šeima džiaugtųsi.
Vištieną sūrio padaže pasigaminsite greitai, be to, tai labai nesudėtingas receptas, tad jo drąsiai gali imtis ir pradedantieji kulinarai.
Jums reikės:
- 2 vištienos krūtinėlių
- 1 svogūno
- 4 skiltelių česnakų
- 250 ml grietinėlės
- 200 g sūrio (geriausia parmezano)
- Aliejaus
- Druskos
- Maltų juodųjų pipirų
- Petražolių
Gaminimas:
Į keptuvę įpilkite aliejaus ir gerai įkaitinkite.
Supjaustykite vištienos krūtinėlę maždaug 2 cm storio kubeliais ir pagardinkite druska bei pipirais. Sudėkite į keptuvę.
Kepkite vištieną apie tris minutes, iki kol išorė paruduos, bet vidus vis dar bus žalias.
Išimkite mėsą iš keptuvės ir įpilkite dar šiek tiek aliejaus.
Suberkite kubeliais pjaustytą svogūną ir susmulkintas česnakų skilteles.
Įberkite žiupsnelį druskos, kad daržovės išleistų sultis ir greičiau iškeptų. Pagal skonį pagardinkite juodaisiais pipirais.
Viską gerai išmaišykite ir kepkite ant silpnos ugnies apie 15 minučių.
Kai svogūnai suminkštės, bet dar nebus rudi, supilkite grietinėlę ir sudėkite tarkuotą sūrį. Laikykite ant silpnos ugnies ir nuolat maišykite.
Po dviejų minučių sudėkite vištieną, išmaišykite ir leiskite pavirti 5 minutes ant silpnos ugnies.
Kai mėsa iškeps, suberkite kapotas petražoles. Dar kartą viską gerai išmaišykite ir galite patiekti. Skanaus!
Receptą galite sekti ir vaizdo įraše: