Šokoladiniai pyragėliai, dar geriau žinomi kaip brauniai, yra labai populiarus amerikietiškas desertas. Jis pasižymi turtingu šokolado skoniu ir klampia, bet daugeliui labai malonia tekstūra. Sekant klasikinį receptą, šį desertą reikės kepti orkaitėje, tačiau yra daug originalesnis būdas, kaip galite pasigaminti tokį pyragą.
Pasirodo, kad jį galima kepti net ir keptuvėje! Visas procesas užtrunka ne ilgiau kaip pusvalandį, tačiau skonis yra tiesiog nuostabus. Šis receptas nuo originalaus skiriasi dar ir tuo, kad į jį yra dedama apelsino. Šis vaisius suteikia brauniui unikalių citrusinių natų.
Tiesa, jei nesate citrusinių vaisių mėgėjas, galite desertą gaminti ir su kitokiais vaisiais. Pavyzdžiui, obuoliais ar kriaušėmis.
Jums reikės:
- 1 apelsino
- 3 š. cukraus
- 20 g sviesto
- Vanilės ekstrakto
- 100 ml pieno
- 50 ml saulėgrąžų aliejaus
- 140 g kvietinių miltų
- 8 g kepimo miltelių
- 20 g kakavos miltelių
- 1 kiaušinio
Gaminimas:
Nuplaukite apelsiną ir jo nenulupę supjaustykite griežinėliais.
Į įkaitintą keptuvę įdėkite sviesto ir šaukštą cukraus. Sumažinkite ugnį ir nuolat maišykite. Kai cukrus ištirps, sudėkite pjaustytą apelsiną ir kepkite dvi minutes.
Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinį ir likusį cukrų. Įpilkite vanilės ekstrakto, pieno ir saulėgrąžų aliejaus. Viską gerai išmaišykite. Tuomet sudėkite miltus, kepimo miltelius ir kakavą.
Išmaišius iki vientisos masės, supilkite tešlą į keptuvę ant karamelizuotų apelsinų. Tolygiai paskirstykite silikonine mentele. Uždenkite dangčiu ir kepkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių.
Tuomet apverskite pyragą, vėl uždenkite keptuvę ir kepkite dar penkias minutes.
Kaip matote, tai – labai greitai ir lengvai paruošiamas desertas, kuris patiks tikrai visiems.
Skanaus!