Atrasti kokybišką kondensuotą pieną be įvairių priedų yra labai sunku. Dažniausiai natūralus kondensuotas pienas yra naudojamas darželiuose ar mokyklose, tačiau parduotuvėje jo nusipirkti praktiškai neįmanoma. Būtent dėl to yra gerai žinoti, kaip pasigaminti kondensuotą pieną patiems namuose. Šis receptas patikimas ir daugelio patikrintas. Kokybiškiausias kondensuotas pienas gausis naudojant vos du ingredientus – karvės pieną ir cukrų. Reikėtų vengti produktų, kuriuose yra augalinių riebalų, konservantų ar saldiklių. Pieno riebumas taip pat turėtų būti ne mažesnis kaip 8,5 proc. Jei laikysitės visų šių kriterijų – gausite geriausią, tirščiausią ir skaniausią kondensuotą pieną kokį esate ragavę.
Jums reikės:
- 1 litro pieno (geriausia naminio)
- 500 g cukraus
Gaminimas:
Pirmiausia pieną supilkite į puodą storomis sienelėmis ir dugnu. Suberkite cukrų, viską gerai išmaišykite ir padėkite ant viryklės. Įjunkite silpną ugnį.
Pieną su cukrumi reikia virti 1,5–2,5 valandos – viskas priklauso nuo pieno riebumo ir cukraus kokybės. Kuo pienas riebesnis, tuo greičiau jis virs kondensuotu pienu.
Nepamirškite masės nuolat maišyti. Jei naudojate nedidelio riebumo pieną, tuomet patartina papildomai įdėti šiek tiek sviesto, taip pieno konsistencija taps tankesnė.
Kuomet masė taps tiršta, belieka ją supilti į švarius stiklinius indelius ar stiklainius. Atvėsus uždenkite indus ir sudėkite juos į šaldytuvą.
Dabar jūsų šaldytuve visuomet bus naminio ir skanaus kondensuoto pieno! Žinoma, piktnaudžiauti šiuo produktu nereikėtų, kadangi jame yra daug cukraus, tačiau jei norėsite kartais pasilepinti – žinosite, kad tai kokybiškas ir jūsų rankomis pagamintas saldumynas.