Yra tiek daug įvairių rūšių ledų: kokosiniai, šokoladiniai, bananiniai, mandarininiai, braškiniai, karameliniai ir pieniški. Mėgaukimės savo mėgstamiausiais, pasigamintais namuose!
1. Įprasti grietinėlės ledai arba plombyras
Reikės:
200 g plakamos grietinėlės;
100 g kondensuoto pieno.
Gaminimas:
Plaktuvu sumaišykite grietinėlę su kondensuotu. Supilkite masę į indą, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldiklyje 3-5 valandoms.
2. Vaniliniai ledai
Reikės:
160 ml pieno;
3 kiaušinių trynių;
150 g cukraus;
500 g riebios grietinėlės;
šiek tiek vanilės ekstrakto.
Gaminimas:
Pašildykite pieną iki vidutinės temperatūros, neužvirkite. Kitame inde sumaišykite kiaušinių trynius ir cukrų. Maišant po truputį supilkite šiltą pieną. Cukrus turi visiškai ištirpti.
Pakaitinkite masę ant vidutinės ugnies, kad sutirštėtų. Negalima užvirti ir perkaitinti. Nukelkite nuo ugnies. Viską atvėsinkite šalto ledo vonelėje iki kambario temperatūros ir nuolat maišykite.
Išplakite grietinėlę. Kai išplaksite, supilkite į pieno masę. Be to, pridėkite vanilės ekstrakto ir sumaišykite.
Supilkite masę į didelį indą ir uždenkite maistine plėvele. Palikite šaldiklyje 3-4 valandoms. Kas valandą pamaišykite, taip ledų bus dar daugiau.
3. Bananiniai ledai
Reikės:
3 bananų;
60 ml pieno;
žiupsnelio vanilės;
Gaminimas:
Supjaustykite bananus griežinėliais ir palikite kelioms valandoms šaldiklyje. Į plaktuvą sudėkite šaldytus bananus, pieną ir vanilę, gerai sumaišykite.
Sudėkite masę į talpų indą ir uždenkite jį plastikine plėvele. Laikykite šaldiklyje 1-2 valandas.
4. Jamie Oliver šokoladiniai ledai
Reikės:
100 g tamsaus šokolado;
300 ml pieno;
85 g cukraus;
3 kiaušinių trynių;
300 g plakamos grietinėlės;
Gaminimas:
Sulaužykite šokoladą ir sudėkite į indą su pienu. Pastatykite šokoladą su pienu ant vidutinės ugnies ir maišykite, kol šokoladas ištirps. Atvėsinkite.
Sumaišykite kiaušinių trynius ir cukrų. Maišydami supilkite šokoladinį pieną ir pakaitinkite ant ugnies. Kaitra turi būti nedidelė, nepamirškite nuolatos sumaišyti. Negalima užvirti.
Atvėsinkite visą masę. Sumaišykite atšaldytą masę ir paruoštą grietinėlę. Sudėkite viską į didelį indą ir uždenkite. Palaikykite šaldiklyje, kol sušals, 3-4 valandas.
5. Kokosų ir baltojo šokolado ledai
Reikės:
35 g balto šokolado;
70 g pieno;
50 g grietinėlės (riebumas nesvarbu;
200 g plaktos grietinėlės;
100 g kokoso drožlių.
Gaminimas:
Šokoladą ištirpdykite piene mikrobangų krosnelėje arba karštų garų vonelėje. Pridėkite 50 g grietinėlės ir gerai sumaišykite. Tada padėkite į šaldytuvą.
Paruoškite grietinėlę. Sumaišykite su atšaldyta mase. Tai užtruks porą minučių. Paimkite didelį indą ir viską supylę uždenkite ir šaldykite 1 valandą. Tada suberkite kokoso drožles, išmaišykite ir palikite dar 3 valandoms.
6. Pieniški braškiniai ledai
Reikės:
480 ml riebios grietinėlės;
380 g pieno;
150-200 g braškių.
Gaminimas:
Išplakite grietinėlę ir sumaišykite su pienu. Supjaustykite braškes ir sumaišykite. Paruoštus ledus supilkite į indą, uždenkite ir palikite 3-4 valandoms, kad sušaltų.
7. Jogurtiniai ledai su mangais
Jums reikės:
2 mangų;
120 g jogurto;
80-90 g medaus;
1-3 arbatinių šaukštelių citrinų arba laimo sulčių.
Gaminimas:
Nulupkite mangus ir supjaustykite kubeliais, palikite keletui valandų šaldiklyje. Visus produktus sudėkite į plaktuvą – jogurtą, mangus, medų ir sultis, sumaišykite. Paruošę supilkite į indą ir palikite šaldiklyje 1-2 valandoms.
8. Grietininiai ledai su mandarinais
Jums reikės:
8-9 mandarinų;
380 g pieno;
400 g grietinės;
Gaminimas:
Nulupkite mandarinus ir sutrinkite juos į tyrę. Norint paruošti šiuos ledus, jums reikės 250 g mandarinų. Sumaišykite pieną su grietine ir mandarinų tyre. Viską supilkite į indą ir palikite sušalti 5-6 valandoms. Kiekvieną kartą pamaišius, skonis atsiskleis vis labiau.
9. Citrininiai ledai
Jums reikės:
2 citrinų;
200 g cukraus;
žiupsnelio druskos;
240 g grietinėlės;
240 ml pieno.
Gaminimas:
Išspauskite citrinos sultis. Prireiks maždaug 60 ml sulčių ir šaukštelio tarkuotos citrinų žievelės. Į indą supilkite cukrų, citrinos žieveles, sultis ir druską.
Grietinėlę ir pieną išmaišykite atskirai, paskui sumaišykite su sulčių mišiniu. Atsargiai įmaišykite cukrų. Indą su mase palikite šaldiklyje 3-4 valandoms. Kartais pamaišykite.
10.Pieniški kavos ledai
Jums reikės:
2-3 arbatinių šaukštelių kavos;
2 šaukštų vandens;
200 g pieno;
600 g plaktos grietinėlės.
Gaminimas:
Ištirpinkite kavą vandenyje ir gerai sumaišykite su pienu. Išplakite grietinėlę ir sumaišykite su kavos bei pieno mišiniu. Indą su ledais palikite šaldiklyje 2-3 valandoms.