Rudenį – parduotuvių ir turgų prekystaliai yra pilni vynuogių. O jei auginate jas savo sode – visų šviežių vynuogių greičiausiai tikrai nesuvalgote, o išmesti jas – gaila.
Tačiau pagal šį puikų receptą galėsite paruošti vynuoges žiemai ir mėgautis jomis ištisus metus! Viską atlikti – labai paprasta ir greita, be to, tai nereikalauja jokių specialių žinių ar įgūdžių.
Gaminimas:
Kruopščiai nuplaukite vynuogių kekes ir atskirkite jas nuo šakelių. Tamsias ir šviesias vynuoges geriausia atskirti ir sudėti į atskirus dubenėlius. Visas sugedusias vynuoges išmeskite ir pasilikite tik tinkamas vartoti.
Tuomet paruoškite švarius, sterilizuotus stiklainius su dangteliais. Sudėkite į juos vynuoges.
Į stiklainius įpilkite vandens ir įdėkite po šaukštą cukraus. Uždarykite dangtelius ir gerai užveržkite.
Sudėkite stiklainius aukštyn kojomis į didelį puodą su vandeniu ir užvirinkite. Virkite apie 5 minutes.
Dėl tokio apdorojimo vynuogės išsilaikys daug ilgiau nei šviežios. Leiskite stiklainiams atvėsti ir laikykite juos tamsioje, vėsioje vietoje. Idealiausia – sandėliuke arba rūsyje, bet ne šaldytuve.
Skanaus!