Jei kažkam atrodo, kad tokio omleto recepto, kuris galėtų nustebinti nėra, tai pats laikas pasigaminti omletą su alumi, ridikėliais ir pomidorais. Ingredientų rinkinys neįtikėtinas, tačiau patiekalo skonis yra nepamirštamas (gerąja prasme!).
Ingredientai
- kiaušiniai – 2 vnt.
- stiklinė pieno
- ½ bokalo alaus
- ridikėliai – 30 g
- saldžioji paprika – 1 vnt.
- pomidoras – 1 vnt.
- svogūnas – ½ galvos
- augalinis aliejus
- žolelės, pipirai, druska – pagal skonį
Gaminimo eiga
Paimkite ridikėlius, nupjaukite lapus, nuplaukite ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Išimkite sėklas iš paprikos, supjaustykite plonomis juostelėmis, pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais.
Svogūnus ir žalumynus reikia taip pat smulkiai supjaustyti.
Ridikėlius pirmiausia dėkite į įkaitintą keptuvę su šiek tiek aliejaus. Pakepinkite 3–5 sekundes ir suberkite paprikas, pomidorus ir išmaišykite.
Po minutės į daržoves suberkite svogūną ir sumažinkite ugnį iki minimumo, daržoves pakepinkite 2–3 minutes.
Tuo tarpu į dubenį įmuškite kiaušinius, įpilkite pieno, alaus, pipirų ir druskos pagal skonį, išmaišykite ir supilkite mišinį į keptuvę. Jame tolygiai paskirstykite daržoves, uždenkite dangčiu ir kepkite ant silpnos ugnies. Prieš patiekdami pabarstykite šviežiomis žolelėmis.
Skanaus!