Ketvirtadienis, 5 gruodžio, 2024

Naujausi

Burnoje tirpstantis slyvų pyragas: paprastas receptas

Jei bent kartą išbandysite šį nuostabaus skonio pyragą, nebenorėsite kepti jokio kito!

Jums reikės:

  • 2 stiklinių miltų;
  • 1/3 stiklinės cukraus;
  • 200 g sviesto;
  • 1 kiaušinio;
  • 450-500 g slyvų;
  • 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos;
  • šiek tiek vanilinio cukraus.

Kaip gaminti?

  1. Pirmiausia sutarkuokite šaldytą sviestą ir į gautą masę įmuškite kiaušinį.
  2. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, druską, cukrų ir vanilinį cukrų. Sumaišykite su sviesto ir kiaušinio mase.
  3. Suberkite kepimo miltelius ir minkykite tešlą. Išminkytą tešlą padalinkite į 2 nevienodas dalis ir suvyniokite į foliją ar maistinę plėvelę. Didesnį tešlos gabalėlį pusvalandį palaikykite šaldytuve, o mažesnį – šaldiklyje.
  4. Iš slyvų išimkite kauliukus, kiekvieną slyvą supjaustykite į 6 dalis.
  5. Iškočiokite didesnį tešlos gabalą, dėkite į kepimo indą, pabarstytą miltais. Išdėliokite slyvas.
  6. Šaldiklyje laikytą tešlą sutarkuokite ir pabarstykite slyvas.
  7. Kepkite 40–50 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Paruoštą pyragą pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šviežius burokėlius ruošiu tik taip: juos noriai valgo net ir tie žmonės, kurie nemėgsta šios daržovės!

Burokėliai – tikra gamtos dovana, pilna naudingų maistinių medžiagų, vitaminų ir antioksidantų. Tai viena iš tų daržovių, kuri ne tik maitina jūsų kūną, bet...

Mandarinai: kiek galima suvalgyti, kad nepakenktumėte organizmui?

Šaltuoju metų laikotarpiu mandarinai užima ypatingą vietą mūsų mityboje – jie ne tik puikiai papildo kasdienį vitaminų racioną, bet ir suteikia šventinę nuotaiką. Dėl...
---