Kai mes senstame, organizmas patiria daugybę pokyčių. Štai kodėl svarbu atidžiai apsvarstyti mitybos sudėtį, nes produktai, kuriuos žmogus vartoja, turi įtakos jo sveikatai.
40 metų sulaukę žmonės jau turėtų atidžiau rinktis produktus. Apie tai pasakojo mitybos specialistė Daria Rusakova. Ji pažymėjo, kad mityba turėtų būti subalansuota baltymų, riebalų ir angliavandenių bei kalorijų kiekio atžvilgiu. Kaip pastebėjo gydytoja, nenugriebto pieno, kvietinių miltų patiekalų kiekį reikėtų mažinti. Be to, racione būtina sumažinti raudonos mėsos kiekį.
Tačiau svarbu reguliariai valgyti jūros gėrybes, žuvis, varškę, sūrius ir ankštines daržoves. Naudinga ir paukštiena. Taip pat reikia maisto, kuriame gausu maistinių skaidulų. Tai vaisiai, žolelės, daržovės. Kalbant apie gėrimus, čia taip pat turėtumėte būti atsargūs. „Iš gėrimų geriau teikti pirmenybę vandeniui (negazuotam) ir be priedų, arbatai ir kavai iki penkių puodelių per dieną (bendrai), taip pat neriebiems fermentuoto pieno produktams“, – sako gydytoja.