Moliūgas su varške ir razinomis puikiai tiks pusryčiams. Patiekalą pasigaminsite gana greitai, jis skanus ir maistingas!
Ingredientai:
- moliūgo minkštimas – 500 g;
- varškė – 200 g;
- cukrus – 1 arbatinis šaukštelis;
- kiaušinis – 1 vnt.;
- razinos – 30 g;
- medus – 1 valgomasis šaukštas;
- apelsino žievelė – 1 arbatinis šaukštelis;
- vanilinis cukrus – 8 g.
Gaminimas:
Moliūgą supjaustykite mažais gabalėliais ir padėkite ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių, kol moliūgas suminkštės. Sumalkite elektriniu smulkintuvu.
Razinas pamirkykite karštame vandenyje. Varškę sutrinkite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kiaušiniu ir 0,5 arbatinio šaukštelio apelsino žievelės iki kreminės masės. Į moliūgo tyrę įpilkite medaus, sudėkite likusią apelsino žievelę ir išmaišykite. Jei moliūgų tyrė yra skysta, tada įdėkite dar 1 valgomąjį šaukštą kukurūzų krakmolo.
1/3 moliūgų tyrės tolygiai paskleiskite augaliniu aliejumi išteptoje kepimo formoje. Tada sudėkite pusę varškės masės ir pusę razinų. Vėl kartokite sluoksnius: moliūgų tyrė, varškės masė, razinos ir ant viršaus paskirstykite likusią moliūgų tyrę. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-20 min. Skanaus!