Reikės:
Miltų – 360 g;
Varškės – 180 g;
Pieno – 70 ml;
Cukraus – 120 g;
Sviesto – 60 g;
Kiaušinių – 2 vnt.;
Mielių – 1 šaukštelio;
Citrinų arba apelsinų žievelės;
Žiupsnelio druskos;
Kiaušinio trynio.
Gaminimas:
1. Užvirinkite pieną, šiltame piene sumaišykite mieles su pora šaukštų miltų ir cukrumi. Palikite šiltoje vietoje 15-30 minučių.
2. Kol mielės suveiks, sumaišykite sviestą su cukrumi ir kiaušiniais.
3. Varškę susmulkinkite ir sumaišykite su citrinos žievele ir druska.
4. Kai mielės suveiks, supilkite jas į varškės masę.
5. Suberkite išsijotus miltus, maišykite, kol tešla sulips į rutulį.
6. Padėkite tešlą ant miltai pabarstyto stalo, suminkykite. Tešla turėtų būti labai minkšta.
7. Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir 1 valandą palaikykite šiltoje vietoje. Tešla pakils.
8. Padalinkite tešlą į lygias dalis, suformuokite bandeles. Padėkite jas ant kepimo skardos, uždenkite rankšluosčiu ir leiskite joms dar 20 min pakilti. Orkaitė kaitinama iki 200 laipsnių temperatūros.
9. Kai bandelės pakils, aptepkite jas plaktu tryniu ir įdėkite į orkaitę 30 minučių, kol jos paruduos.