Bananai yra labai populiarūs vaisiai. Mažai kas atsisako saldaus deserto, kuris yra ne tik labai skanus, bet ir neįtikėtinai sveikas. Bet, deja, tai sukelia ir sunkumų. Bananas yra gana greitai gendantis produktas.
Net trumpai šaldytuve ar tamsioje patalpoje pagulėjęs vaisius pradeda juoduoti. Bananas tampa daug mažiau skanus, o po kurio laiko tampa visiškai netinkamas naudoti. Laimei, yra paprastas triukas, kaip sustabdyti nokimo procesą. Arba bent jau sulėtinti.
Kokia gudrybė?
Juoduojančius bananus galite išgelbėti su įprasta maistine plėvele. Ir su šiuo produktu nereikia apvynioti viso vaisiaus. Užtenka apvynioti tik jų kotelį. Dėl to bananų juodavimo procesas gerokai sulėtės. Taigi, vaisiai galės būti laikomi lentynoje daug ilgiau.
Ką daryti, jei neturite plėvelės?
Šis produktas randamas ne kiekvienoje virtuvėje. Faktas yra tas, kad daugelis namų ūkių apsieina be jo. Norint išgelbėti bananus, nereikia pirkti specialiai plėvelės, nes yra alternatyvus produktas – lipni juosta. Ji taip pat gali sustabdyti populiarių vaisių juodavimo procesą.