Daugelis namų šeimininkių ne be reikalo mano, kad tokie produktai kaip cukrus ir malta mėsa yra visiškai nesuderinami. Tačiau eksperimentuojančių kulinarijos ekspertų patirtis rodo, kad toks netikėtas ingredientas farše pagerina jo skonį.
Be to, granuliuotas cukrus gali padaryti kotletų konsistenciją švelnesnę. Tuo pat metu baimės, kad mėsos kukuliai ar įdarytos paprikos taps saldūs, yra visiškai nepagrįsti. Jei laikysitės tinkamų proporcijų, gatavas patiekalas jokiu būdu neįgis saldaus poskonio.
Bandymų ir klaidų būdu buvo nustatytos reikiamos proporcijos, pagal kurias kilogramui mėsos gaminio turi būti dedama 1 valgomasis šaukštas cukraus. Tuo pat metu verta paminėti, kad, nepaisant patikinimų, jog dėl cukraus maltos mėsos patiekalai yra sultingi ir minkšti, yra ir kita nuomonė.
Kai kurie kulinarai mano, kad už minėtas savybes atsakinga tik mėsa ir prieskoniai, o cukrus tiesiog pagerina produkto skonį. Bet kokiu atveju, cukrumi faršo tikrai nesugadinsite.