Šiandien nusprendėme pasidalyti nuostabiu receptu ir papasakoti, kaip žiemai pasigaminti kvapnias marinuotas paprikas. Esame tikri, kad šis saldžiarūgštis užkandis jus nudžiugins.
Marinuotos saldžiosios paprikos žiemai
Ingredientai
- 5 kg paprikų
- 200 g medaus
- 300 g cukraus
- 4 lauro lapai
- 1,5 litro vandens
- 1,5 stiklinės augalinio aliejaus
- 75 g druskos
- 1,5 stiklinės obuolių sidro acto
- 10 česnakų skiltelių
- 30 pipirų
Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia reikia nuplauti paprikas, tada išimti sėklytes ir supjaustyti į 5 lygias dalis. O česnakus susmulkinti plonais griežinėliais.
2. Tada sumaišykite vandenį su augaliniu aliejumi, druska ir cukrumi. Uždėkite ant viryklės ir užvirinkite. Įpilkite obuolių sidro acto, įdėkite keturis vidutinio dydžio lauro lapus ir suberkite juodųjų pipirų žirnelius.
3. Į marinatą suberkite smulkintus česnakus, paprikas ir virkite keturias minutes.
4. Po to supilstykite į sterilius stiklainiukus ir įvyniojame į šiltą antklodę. Laukite, kol atvės.
Marinuotos paprikos puikiai dera su mėsa, žuvimi ir bet kokiu garnyru. Taip pat marinuotos paprikos gali būti puikus žiemos salotų ingredientas. Linkime visiems gero apetito!