Šis pyragas tiesiog tirpsta burnoje…
Jums reikės:
2 puodelių miltų;
1 kg obuolių;
150 g sviesto;
0,5 šaukšto greitinės;
1/2 šaukštelio sodos;
1 šaukštelio acto;
1 valgomojo šaukšto cukraus;
1 kiaušinio.
Gaminimas:
- Persijokite miltus ir sumaišykite su minkštu sviestu. Supilkite 0,5 stiklinės vandens ir gerai išmaišykite.
2. Į tešlą įpilkite sodą, sumaišytą su actu, išminkykite minkštą tešlą, kad neliptų prie rankų.
3. Nulupkite obuolius, išimkite šerdį ir supjaustykite plonomis riekelėmis.
4. Tešlą įtieskite į kepimo indą, tada suberkite obuolius.
5. Kremui sumaišykite 1 puodelį grietinės, 1 šaukštą cukrus, kiaušinį ir 2 šaukštus miltų, išmaišykite viską su maišytuvu. Kremas turi būti skysta.
6. Supilkite kremą ant tešlos su obuoliais ir pašaukite kepti 200 laipsnių temperatūroje 45-50 minučių.
7. Atvėsinkite pyragą ir pabarstykite cukraus pudra.