Skanus greitas obuolių pyragas, kuris yra labai sultingas, skanus ir, svarbiausia, paruošiamas per 15 minučių. Šį pyragą gaminu kiekvieną savaitę, todėl jis labai skanus. Vaikai jį mėgsta pusryčiams, o aš nesugalvoju nieko geresnio prie kavos.
Jums reikės:
Tešlai:
- 1 puodelio pieno
- 1/2 puodelio lydyto sviesto
- 3 obuolių
- pusės puodelio paruoštos kavos
- pusės puodelio cukraus
- 1 puodelio paprastų miltų
- 1 puodelio kakavos miltelių
- 1 kiaušinio
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- Rūgščios uogienės aptepimui
Viršui:
- 1 puodelio šokolado
- 3 šaukštų grietinės
Pabarstymui:
- Susmulkintų riešutų
Gaminimo eiga:
Pirmiausia paruoškite tešlą:
- Dubenyje sumaišykite kakavą, miltus, kepimo miltelius, kiaušinį, pieną, ištirpintą sviestą, cukrų ir paruoštą kavą.
- Nulupkite ir sutarkuokite obuolius.
- Juos sudėkite į tešlą ir lengvai išmaišykite.
- Nedidelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Į ją supilkite tešlą.
- Įdėkite pyragą į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
- Pyragą kepkite apie 25-30 minučių.
- Patikrinkite, ar tešla iškepė, pabadydami ją mediniu iešmeliu.
- Jei iešmelis sausas, pyragas jau paruoštas ir išimkite jį iš orkaitės.
- Dar šiltą aptepkite uogiene.
- Pyragui tinka rūgštesnė uogienė, pavyzdžiui, serbentų.
Paruoškite glajų:
- Kol pyragas atvės, vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą.
- Leiskite jam šiek tiek atvėsti.
- Tada dubenyje ištirpintą šokoladą sumaišykite su grietine.
- Užliekite ir tolygiai paskirstykite glajų ant pyrago ir leiskite jam atvėsti.
- Dar galite pabarstyti smulkintais riešutais.
- Padėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms, kad sustingtų.
- Pyragas puikiai pjaustomas ir yra labai sultingas.
Linkime gero skonio!